בבקשה, עוד נימת זילזול שיוצאת ממך, גם שהפעם שלא בצדק.
מצחיק שאחד כמוך מזלזל כ"כ ב"בוגר סיירת מובחרת" כשבעצם ניקית אסלה בצבא (לפחות זה מה שמבינים מההודעה שלך)
לא מותק, אני והצבא נפרדו דרכינו, ואת החרא השארתי לך לאכול בעתיד
אל תדאג, את החרא ששכחתי אתה עוד תאכל בעוד כמה חודשים\שנים.חחחח... גברא לי אל תדאג לא כולם כמוך ממורמרים מהחיים, אני יושב עם אנשים, בני דודים, אחים ומעבירים חוויות מהצבא ואחלה צחוקים.
אבל צודק מה כבר אפשר לצפות ממישהו שניגב שירותים כל החיים שלו - מה לו יש כבר להעביר?
איזה ביטוח? אם תשבור רגל תקבל פיצויים? חחחחח..... אינטיליגנציה???? כן אני בטוח שאינטליגנציה משתפרת עם תיזוזים, בגלל זה רוב האנשים בקרבי כל כך חכמים..לידיעתך כן! אם אשבור רגל אקבל פיצויים - טיפול מסופסד כמה כסף שידרש.
כן יחידות קרביות דורשות אינטיליגנציה גבוהה, חחח הייתי משלם כסף כדי לראות טיפש כמוך רק מנסה לעבור מבחן אחד.
אני לא צריך להרוס לעצמי את הברכיים והגב והשמיעה בסחיבת אלונקאות ירי או ריצות מאומצות, וכל זה בשביל כלום, כדי שבעלי הון ופוליטיקאים יחרבנו עליי ויקדמו אינטרסים שלהם על חשבון הגוף והבריאות שלי...
נראה את מי תרשים בגיל 40 כשבקושי תקום מהמיטה ותדחוף מכשיר שמיעה לאוזן יא גיבור.... או אם תחטוף רסיס או כדור בגב ואז תתגלגל עם חיתולים של פמפרס.זה בטח לא בשביל כלום, פשוט כשאתה משרת אתה מסתכל כאילו נשבעת אמונים למפקד שלך או לראש הממשלה במקום להגדיל ראש ולהבין שאתה מגן המשפחה שלך, על ילדים ועל אזרחים חפים מפשע.
האגואיסטיות שלך מדהימה עד דמעות, אבל הייתי רוצה לראות עד כמה אתה גבר שיבואו מחבלים וישחטו את אחד מבני משפחתך (חס וחלילה)
אולי אז תלמד להעריך מה עושים אנשים כדי לשמור לך על התחת כדי שתוכל שבוא לפורום ולהתלונן בלי סוף.
אבל בדבר אחד אני באמת מסכים איתך כל עוד יש לך את הפראייר התורן שיעשה את העבודה השחורה בשבילך לעולם לא תעשה משהו.
ההבדל הוא שאני לא צריך להרשים אף אחד, אני עושה את זה מתוך מקום אמיתי בעוד שאתה רק מריח את התחת של עצמך ומחשב מה יוצא לך מזה.
אני מבטיח לך שכשזה לא יהיה לך אתה אתה תתחיל לבכות במעגלים כמו ילדה קטנה.
המון יכולת פיזית כן, אבל על חשבון הרס הגוף (ואת זה מרגישים בעתיד ולא עכשיו).
כל מי שיש לו יכולת מנטלית לא צריך לבזבז את החיים שלו ולסכן אותם בשביל כלום.בשביל כלום?
אתה באמת חושב שכל מי שבקרבי מסכן את החיים שלו לשווא?
תענה לעזאזל על השאלה הפשוטה והראשונה ששאלתי מפתיחת הנושא הזה:
אתה באמת מאמין שתוכל להתקיים במדינה הזאת ללא צבא?
קימבונים היו ותמיד יהיו זה לא חדש, אבל מכאן ועד להפוך את כל המערכת למקומבנת זה בולשיט וזה מתוך מרמור אישי אני יכול למנות לך עשרות ממקורביי שלא היה להם שום קשר לשום גורם ישיר או עקיף בצבא והם התקבלו בכוחות עצמם למה שרצו.
כמו שכתבתי, אחרי שנשאר מקום וכל המקומבנים התקבלו, אז שאר האנשים מתקבלים.אתה בא לחדש פה משהו? מן הסתם, כמו בכל מקום בחיים אבל אתה מתאר מציאות מעוותת שקיימת בקנה מידה זעיר, חוץ מזה שאם אדם לא מתאים בכלל למקום מסויים עם כל הרצון הטוב לשים אותו ועם כל הפרוטקציות שבעולם הוא לא יהיה שם - צריך שיהיה לפחות משהו בסיסי כדי להכניס אדם למסגרת כלשהי.אנשים בלי שכל או רצון להתקדם, שלא רוצים ללמוד ומתאים להם לבזבז את החיים 3 שנים כדי לנקות את מה שהרסר אומר להם - זה בסדר גמור וגם קיים.
אני בטוח שגם אחרי הצבא רובם המוחלט יעבדו בעבודות שוליות, עם משכורות נמוכות ובחיים לא ילכו ללמוד שום דבר, ויתקדמו בחיים בקושי רב.אתה רציני? אז אם זה בסדר גמור מבחינתך וזה מובן מה אתה מעלה את זה בכלל? על מה הוויכוח?
זה אפילו לא משנה מה יהיה איתם בעתיד, הם בסדר עם זה.
זה מצחיק שאתה מרשה לעצמך לסדר את ענייני המדינה ולקבל החלטות בעיקר שאתה לא נושא באחריות עליהן- זה דבר שמאוד קל לעשות.
בנוסף יש עבודות שמצריכות יותר מאדם אחד וגם אם יוצא שיש עודף זה מקל על החיילים כי העבודה מתחלקת בינהם אז על מה בדיוק ההתלוננות?
כן העבודות מתחלקות כל כך הרבה, שכל אחד עובד חצי שעה אבל אסור לו ללכת הביתה עד שעה 17:00 אז יוצא שהם משחקים סוליטייר במחשב כל היום, גם לא תורמים כלום לצבא וגם לא לעצמם, אין שום התלוננות אלא פשוט ציון העובדה שזה מטומטם טמי שמבזבז את שנותיו היפות במשחק סוליטייר מ7 בבוקר עד 17:00 אחר הצהריים בשביל 300 שקל בחודש הוא גם מטומטם.תפסיק לבלבל בשכל תורמים גם תורמים יש הקפצות בצבא ויכול להיות לחץ בשעות מסוימות או ימים מסויימים תפסיק לחשוב שאתה יודע הכל ואתה איזה אליל
שכולם צריכים להקשיב למה שהוא חושב, אני בספק אם אתה יודע לנהל את עצמך ואתה עוד מחליט לרבים וטובים ממך מה לעשות חחחח...
וכמובן גם פה יש מי שיעשה בשבילך את העבודה כדי שתוכל לנוח על זרי דפנה.
"אתה יודע... הכל מתחיל באיומים ואח"כ עוברים למעשים ובכלל זאת טענה טיפשית מהיסוד "הוא רק מאיים ולא מבצע" אז מה זה אומר שאחנו לא אמורים להתגונן או להפסיק להשקיע תקציבים בבטחון?
אלו לא "סיסמאות מטומטמות" אלו עובדות אנחנו מדינה שחייבת שיהיה ברשותה צבא אם היא רוצה להמשיך להתקיים."
מעניין למה לא התייחסת לזה...
חחחחח... הבורות שאתה מפגין פשוט גורמת לי לצחוק.
תיצא מהקלישאה הזאת שכל מי שמצליח או נמצא ביחידה מובחרת הוא מקומבן זה חארטה תוציא את הראש מהתחת ותתחיל להסתכל בצורה בוגרת ותקבל את זה
לא כולם, אבל מקום המקומבנים מובטח.זיבולי מוח, לא משנה עד כמה תיהיה מקומבן או שאתה יודע להטיס מטוס או שלא - אין באמצע, לא משנה עד כמה מקובמן תיהיה אם יראו שאתה לא יודע ואתה מהווה סכנה לך ולחברים של לפלוגה יעיפו אותך.
שיש כאלה שיכולים בזכות עצמם להגיע להישגים גבוהים אתה מתאר מצב מעוות של המערכת הצבאית, יש קימבונים בצבא חס וחלילה אני לא אומר שלא
אבל זה בטח לא בקנה מידה כמו שאתה מתאר.
חחחח וזה מהנסיון הצבאי הנרחב שלך? חכה חכה שתגיע ותראה בדיוק את קנה המידה...אולי לא משלי אישית, אבל כן הספקתי לשמוע לא מעט כדי לדעת שאתה מחרטט.
השאלה היא האם אתה מדבר מהניסיון הצבאי שלך, עם הגישה הזאת אני בספק אם סיימת טירונות.
מוזר לכמה ילדים "יעילים לטייס" יש אבות שהיו טייסים... בטח המתאימות לטייס עוברת בגנים נכון? או סתם צירוף מקרים....
הטימטום צף ונוזל ממך... מדהים.
מוזר לכמה ילדים כדורגלנים יש הורים כדורגלנים הטח הכישרון עובר בגנים...
מה הקשר? אבא טייס או אבא ששירת ביחידה יוקרתית מן הסתם ידחף גם את הבן שלו להיות שם ואולי יעזור לו להתמיין לשם תחילה, אבל אם הוא ישאר?
הכל קשור לילד ממש כמו קריירה של כדורגלן או כל קריירה אחרת (זמר,שחקן וכו' וכו'...)
ואני יכול להביא לך אינספור דוגמאות כאלה ואחרות.
זמן השירות הוא 36 חודשי קורס מיום הגיוס + 9 שנים קבע (מה שאומר 12 שנים - 3 חובה כל השאר קבע כקצין).
9 שנים בשכר מלא, כולל בית ליד הטייסת, כל ההטבות בעולם...חחח... מה חשבת שאם הוא ישאר עוד 9 שנים הוא יעשה את זה בהתנדבות לקהילה? בזמן שכל מי שמסביבו כבר עובד ומקבל שכר.
תיהיה הגיוני... ונכון ההטבות הן בצדק הצבא רוצה לשדל טייסים להמשיך ולשרת בו אני לא רואה כאן שום דבר פסול.
אגב השכר שאפשר לעשות באזרחי גבוהה יותר (אלעל, איסתא).
עכשיו שתבין שאם היית עובד לממן את הקורסים האלו (במידה וגם יש לך ראש) מקסימום תוך שנתיים היה לך את הכסף...
שעת לימוד טיסה = 500 שקלים. צריך מאות רבות שעות כדי לקבל רשיון לכלי הטיס הבסיסי ביותר. בשביל מטוסים קצת יותר גדולים המחירים עולים ומוכפלים פי כמה. סה"כ מאות אלפי שקלים, תוך שנתיים באזרחות נראה איפה אתה תהיה ומה יהיה לך ילד מפגר... עלק כסף תוך שנתיים מה הקשר טיפש גם אם השיעור הוא יקר הקורס הוא לא כ"כ ארוך בערך 40 שעות זאת אומרת נניח ושיעור עולה 500
40*500= 20000 +- ואפילו תיקח 80 שיעור זה יהיה 40000 אז בוא נגיד שאפילו בשנה אתה כבר עושה יותר.
ככה שיצאת סתם מפגר (כרגיל) והוכחת עד כמה אתה טיפש וחרטטן.
חחחחח אם אתה בא לתפקידים כמו שייטת,טיס, מטכ"ל ואתה חושב על ההטבות או על הדרגות שתקבל אתה אפילו לא תעבור את הגיבושים.
חוץ מזה שלדעתי תפקידים כאלו ראויים להטבות כלשהן ביחס להקרבה ולסכנה שכרוכה.
הגיבושים נועדו בשביל לגרום לילדים מטומטמים כמוך "לנסות להוכיח את עצמם" אבל זה הכל בולשיט. אתה בטח מרטיב במכנסיים כשאתה חושב על הכומתא והסיכות שתקבל ואיך כולם יסתכלו עליך בהערצה... לך לך לריקושט ותעשה ביד מול החלון של הסיכות יא אפס יהיה יותר זול.יייאלה אחי איזה מצחיק אתה אני לא מפסיק לצחוק... אתה חייב לעשות הפסקה בין בדיחה לבדיחה תיתין לנשום קצת...
ועוד פעם אתה חושב שאתה יודע יותר טוב מכולם ולמה אתה זה שצריך לנהל את המערכת הצבאית ובטח שגיבושים נועדו כדי ש"ילילדים מטומטמים" כמוני
ינסו להוכיח את עצמם, אתה צודק זה בטח יותר הגיוני מאשר לבדוק האם אני מתאים ליחידה הזאת.
פיזית כן, נפשית לא.פיזית,נפשית,מנטלית ומה שאתה לא רוצה יותר קשה,
רק תנסה לעשות עשירית ממה שהם עושים ואז תגלה אם לנקות שירותים (מה שכבר עשית) או להיות לוחם שייטת יותר קשה.
חאלס עם המקומבנים האלה - צא מזה, זה ממש לא ככה והמון אנשים יכולים להעיד על זה, טוב שלא הבאת דוגמה יותר טובה :
"אם אבא שלי הבעלים של מייקרוסופט מעניין במה אני אעבוד שאגדל..."
אנחנו מדברים על הרוב המוחץ ולא על האחוזים הבודדים...
זה לא שלי יש חשיבה "טיפוסית של ילד" - זה שלך יש ראייה צרת עין ומתוסכלת, אתה לא מוכן לקבל את העובדה שלא כולם מקומבנים ויכולים להצליח בזכות עצמם, למעשה אתה פה הילד שמתבכיין כמה רע לו וכמה עשו לו עוול ובוחר לראות ולקחת רק את מה שנוח לו ולהציג את זה ככה - ממש כאילו זאת עובדה.
אני לא בא לפורומים של הילדים המטומטמים לפני הגיוס להתלונן, כי אני יודע שהם מטומטמים שיאכלו עוד הרבה חרא לפני שילמדו משהו וחלקם יהיו מטומטמים כל החיים. אתה בא לפה, ילד מטומטם לפני גיוס שלא עבד יום בחיים שלו, ומזיין בשכל על דברים שאין לך מושג בהם... וכל דוגמא שלך מטומטמת יותר מהקודמת... ממש כיף לחשוב על כמה חרא אתה הולך לאכול. טוב שאתה מכיר את הפורום הזה כי אין לי ספק שאתה תחזור לבכות פה ולהתחנן לעזרה אחרי שישפילו אותך ותבין לאן נפלת.עוד פעם מדבר בלי להכיר וכבר מתייג מה עשיתי ומה לא...
עבדתי ואני עדיין עובד ויודע להעריך טוב מאוד את הכסף שאני מקבל.
לפי הטימטום שאתה פולט מהודעה להודעה אני נוכח להבין שאתה זה שמזיין בשכל על דברים שהוא בכלל לא יודע (בוודאי מה אפשר לצפות מבן אדם שלא סיים אפילו טירונות...)
בסדר עוד נראה... אתה כנראה שוכח שאתה היחיד שהתגייס ויש עוד אלפים כמוך שנהנים מהשירות שלהם ומעבירים כל שנייה בכיף.
אבל זה כנראה מתוך תסכול ומרמור אישי ואפשר לראות את זה בהודעות שלך.
כמו שבשוק העבודה יש עבודות נחוצות, אבל אני לא רואה את המשפחה שלך מתנדבים להיות פועלי בניין או אוספי זבל, אז אולי תשמש דוגמא, תלך תאכל חרא 3 שנים ואז תחזור ותספר מה המסקנות? במקום לזיין בשכל על צבא כשעוד לא התגייסת בכלל...מספיק כבר עם המטאפורות האלו... אני ועוד רבים וטובים מייעדים את עצמנו להגיע למקום מסויים, אדם שלא מעניין אותו כלום ולא יודע/מברר לאן הוא נכנס, וזורק את עצמו לתוך המסגרת הוא חסר אחריות ולכן הצבא ישבץ אותו לפי המקום שנראה להם.
נכון שזה לא תוכנית לפי בקשתך, אבל אם אתה מתכוון ועומד בדרישות (בהנחה שאתה הגיוני ומבקש דברים הגיוניים) אתה תקבל, או לפחות משהו דומה.
לך תהיה בשר תותחים.... רק אל תבוא אחר כך לבכות.זה עדיין עדיף על לנקות אסלות אתה שוכח...
חוץ מזה כמו שכבר אמרתי, לאנשים מסתדר כל העבודות שאתה מתאר עם המשך סדר היום - רק שכנראה אתה חושב שאם תבוא "לשרת" בצבא יפרסו לך בכל פעם שתיכנס שטיח אדום ויריעו לך כאילו היית מלך אתה טועה, כל אדם שפוי יודע שהוא לא הולך ללקק דבש בצבא ויהיה לו קשה רק אתה בסרט שכל מי שבמקום מובחר הוא המלך ומי שעושה עובדת רס"ר הוא עבד.
נראה מה תגיד אחרי שתאכל קצת חרא צבאי
...כנראה שלא היה לך ממש מה להגיד.
"במקום לזיין בשכל על צבא כשעוד לא התגייסת בכלל..."
אתה כזה תמים ומטומטם... אחחחחח גיוס חובה בגיל 18... כמה נפלא הוא גיל 18... גיל בו הילדים מבשילים בגוף ומגדלים שיער בכל מיני מקומות, אבל השכל דל והטמטום הוא רב... חחחח איך זה בדיוק מתקשר לדיון או תורם לו? עלוב מצדך לזלזל בי או בדעות שלי רק משום שאני צעיר ועדיין לא התגייסתי...
רגע זה בעצם לא המהות של כל האתר הזה?
הדעות שלך מטומטמות ורואים שאין לך מושג מכלום וכל מה שאתה אומר לא נכון ותמים עד כדי גיחוך.בסדר מר גורו הכל יודע, אני שמח שגרמתי לך לגחך קצת, זה עדיף על לשבת מתוסכל-עצבני ולפלוט ארס - זה לא בריא...
אל תדאג תמיד יהיה שירות צבאי, כי מטומטמים כמוך נולדים בכל יום, והמצב הקיים נוח לכולם.אל תדאג חלאות כמוך תמיד היו ותמיד יהיו, כי זבל כמוך זורקים כל 9 חודשים...
אבל הייתי רוצה לראות איך היית מתקיים ללא צבא בכלל.
גם כשאתה תשתחרר מהצבא אתה תהיה זבל שיזרקו כל 9 חודשים, ההבדל הוא שאני אספיק לעבוד 3.5 פעמים כפול 9 חודשים, שזה אומר 150 אלף שקל, בזמן שאותך לא יזרקו 3 שנים ואתה תרוויח 25 אלף.
חבל שבגלל מטומטמים כמוך שיש בשפע, בחיים לא נדע קיום ללא צבא
בהצלחה עם העבודה ועם ה150 אלף שקל שלך, זה גם ככה מה שבן אדם ריקני וסוציומט יכול להוציא מעצמו.