ההסבר שהרבה אנשים פה נותנים להשתלחויות של משרתים (סליחה על משחק המילים המתנשא, באמת שלא התכוונתי...

בכל מקרה, יש לי הסבר קצת שונה לזה. אני חושב שאנשים שבאים לפה או למסגרות השתמטותיות אחרות ומאשימים ומנאצים הם החלק הארי באוכלוסית ישראל להם חסר מימד דמוקרטי לחלוטין, ובגלל זה כל כך נוח להם לכפות את הדעה שלהם על אחרים.
הרי בסופו של דבר, הדמוקרטיה בישראל וכל דמוקרטיה היא הרצון הכולל של העם שמקים אותה. אין דמוקרטיה אם אין לי זכות בחירה באשר לפעולות שלי, הבדל בין דמוקרטיה לבין צורות שלטון אחרות היא שהיא צורת שלטון מרצון. אם מישהו אומר לי שעלי להתגייס כי יש חוק שאומר שצריך להתגייס, התשובה הכי פשוטה שלי, ללא קשר להעדפות הפרטיות שלי ומה שאני רוצה לעשות, בכלל כללית: ואם יש חוק שאומר להוציא להורג את כל האנשים מעל לגיל הפנסיה כי הם נטל לחברה, צריך לבצע גם אותו?
אני מודה, יש חוקים שהם חלק מההתנהלות של כל דמוקרטיה. אבל לא רק דמוקרטיה, אלא כל צורת שלטון -- כמו מיסים. אבל אי אפשר להשוות אותם לחוק שירות צבאי, שאיננו חלק מדמוקרטיה.
לכן אני לא מבין את האנשים שבאים לפה ומוצאים את התסכול שלהם. אם הם מכירים בכך שישראל דמוקרטיה, אז הם צריכים להבין שלכל אחד מותר לבחור אם להתגייס או לא -- אי אפשר לכפות את זה עליו וזה לא נכלל בהגדרה של 'רצון הרוב', באותה מידה שלהכניס יהודים לתאי גזים, למרות שזה היה רצון הרוב, או לפחות הסכמת הרוב (בדומה לישראל שבה אני מניח הרבה לא רוצים לשרת, אבל מסכימים מתוקף החברה) בתקופה מסוימת במקום מסוים, לא היה לגיטימי ודמוקרטי. ואם הם לא מכירים בזה שישראל דמוקרטיה, אז הם מוזמנים לבוא לביתי ולגרור אותי אל תוך המדים הצבאיים. אני חושש שהמשטרה תעצור אותם.
וכן, אם מישהו פספס את זה, השוותי את ההכרח להתגייס בישראל 2009 להכנסת יהודים לתאי גזים ב-1945. אני חי בדמוקרטיה, אחרי הכל.