סבבה, אז זה בעצם הפסד שלנו שאנחנו לא עושים צבא,
מה כולם מתעצבנים עלינו?

מנהל: newprofile
ניר כתב:אבל בדרך כלל ההשתמטות מהצבא (בחוגים האלה) מלווה באהדה לערבים ולשאיפותיהם, בנטיות סוציאליסטיות/אנרכיסטיות וכל מיני חארטות מהסוג הזה
אם אתה אומר, תראה, חשוב לי המקום הזה אבל אני איני יכול לתרום בשירות צבאי, אני מקבל את זה, ותאמין לי אני גם לא תומך בשירות אזרחי בכפיה או בכל מיני הגבלות על אזרחים שלא התגייסו
ניר כתב:אני לא מבין את הבעיה שלך, אני אמרתי, באת לצבא, בתום לב, היית אתה עצמך ונמצאת לא מתאים, אז יאללה סע לשלום, אין תלונות חבר
אבל, אם אתה כשיר לשירות צבאי, כמו לפחות 90 אחוז מהבנים בארץ, ואתה משתמט כי לא בא לך, או כי לא מתאים לך בסבבה שך ואתה משחק אותה אקורדיון מול הקב"ן, אז כן, אתה מניאק, כי למה שהשכנים שלך יגנו עלייך, ישמרו עלייך, יכינו קפה, יגרזו טנקים, ירוצו במעגלים, יצעקו 'כן המפקד הרס''ר' בזמן שאתה תשב בבית ותתחיל ללמוד ולעבוד ביתרון של שלוש שנים על האנשים שסביבך?
ניר כתב:אני לא מבין את הבעיה שלך, אני אמרתי, באת לצבא, בתום לב, היית אתה עצמך ונמצאת לא מתאים, אז יאללה סע לשלום, אין תלונות חבר
באותה מידה אם אתה חס וחלילה שמאלני עוכר ישראל מכל סוג שהוא, ברור שאני לא רוצה לראות אותך בצבא ואתפלל שיום יבוא וזה יתפוצץ לך בפנים
אבל, אם אתה כשיר לשירות צבאי, כמו לפחות 90 אחוז מהבנים בארץ, ואתה משתמט כי לא בא לך, או כי לא מתאים לך בסבבה שך ואתה משחק אותה אקורדיון מול הקב"ן, אז כן, אתה מניאק, כי למה שהשכנים שלך יגנו עלייך, ישמרו עלייך, יכינו קפה, יגרזו טנקים, ירוצו במעגלים, יצעקו 'כן המפקד הרס''ר' בזמן שאתה תשב בבית ותתחיל ללמוד ולעבוד ביתרון של שלוש שנים על האנשים שסביבך?
ואל תגיד לי, יש אנשים חזקים שנשברו...היית חזק בהתחלה, תתגייס, נשברת תוך כדי השירות? מגיע לך להשתחרר מוקדם, אבל אל תגיד, 'אני אשבר' לפני שניסית, ניסית ולא הלך? אני איתך, חזור הביתה בשלום, לי אין שום דבר נגדך, לפעמים גם אנשים מצוינים נשברים תחת כל מיני נסיבות ואני מקבל את זה במאה אחוז
לגבי כל התירוצים, תעשה לי טובה בבקשה
'אני מתנגד למסגרות', כן בטח, אני רוצה לראות אותך מתנגד למסגרת שלך בעבודה או לפיקוד של הבוס שלך.
'אנרכיזם מודרני', אתה גם חי בקומונה בלי רכוש ובלי חשבון בבנק נכון?
'מתנגד לכיבוש', אין בעיה חבר, יש מספיק תפקידים רחוקים מהשטחים.
'אני פציפיסט', אם אתה מאלה שמקבלים סטירה ומפנים את הלחי השנייה בסגנון הנוצרים של פאולוס, וואלה, אתה יכול להיות בחיל הרפואה, הרבה פציפיסטים אמיתיים שירתו במלחמות העולם בתור חובשים, אפילו בחזית, אם אפילו זה מפריע לך, אאחל לך בהצלחה במד"א
ניר כתב:אבל בדרך כלל ההשתמטות מהצבא (בחוגים האלה) מלווה באהדה לערבים ולשאיפותיהם, בנטיות סוציאליסטיות/אנרכיסטיות וכל מיני חארטות מהסוג הזה
אם אתה אומר, תראה, חשוב לי המקום הזה אבל אני איני יכול לתרום בשירות צבאי, אני מקבל את זה, ותאמין לי אני גם לא תומך בשירות אזרחי בכפיה או בכל מיני הגבלות על אזרחים שלא התגייסו
ניר כתב:
ואל תגיד לי, יש אנשים חזקים שנשברו...היית חזק בהתחלה, תתגייס, נשברת תוך כדי השירות? מגיע לך להשתחרר מוקדם, אבל אל תגיד, 'אני אשבר' לפני שניסית, ניסית ולא הלך? אני איתך, חזור הביתה בשלום, לי אין שום דבר נגדך, לפעמים גם אנשים מצוינים נשברים תחת כל מיני נסיבות ואני מקבל את זה במאה אחוז
אורח כתב:אני תוהה כמה אחוז מה"פטריוטים" וה"מורעלים" שיש לנו במדינה היו מתגייסים אם היה צבא מקצועי ולא גיוס חובה.
ניר כתב:סוציאליזם אמנם אינו נחשב עדיין להפרעה נפשית, ככל הידוע לי, בדיוק כפי שפאשיזם אינו כזה...אבל אין ספק שהאדם הבוגר בן זמננו שמאמין באחת מאלה כנראה סובל מהפרעה בחשיבה
לגבי ה'גוש הגדול', תראה, כן אני מאמין שהאנשים שנקראים שמאל קיצוני, על שלל שמותיהם המוזרים, אנרכיסטים קומוניסטים נשיונל סוציאליסטים וכולי, מעוניינים להרוס את ישראל, אולי לא בפצצות אטום, אבל הם בהחלט מנסים להוביל למצב שלא יהיה פה יותר רוב יהודי, שזה אומר מדינה ערבית ונחשלת במקרה הטוב. אם אתה חושב שהם בעד מדינה יהודית, אדרבה, שכנע אותי, אשמח להשתכנע.
לגבי האלימות בהפגנות, אתה אומר שהמארגנים נגד אלימות, בסדר גמור, אבל ההפגנות, האם הן לא-אלימות? האם שם לא זורקים אבנים על חיילים ומנסים לפגוע בגדר ההפרדה? אתה מספר לי שאלו 'קומץ', כבר חשדתי בך שאתה אוהד בית"ר או משהו, אבל מוזר לי איך הרוב הגדול כל כך(שמתנגד לאלימות) בהפגנה אינו מונע את פעולתם של אותם מסיתים קיצוניים ובודדים, פשוט אני לא מצליח להבין את זה
בנוסף, הכיבוש הוא האלטרנטיבה ההומאנית ביותר שיש לנו, החלופה היא מלחמה עקובה מדם, בקרוב או בקרוב מאוד, מול מדינה פלסטינית חמושה, שנית, בין כה וכה הערבים יחיו תחת שלטון דיקטטורי מדכא, בין אם יהיה השליט ערבי, או מושל צבאי ישראלי, ולפי כל נתון יבש, השלטון הישראלי טוב לאין ערוך
לגבי אהוד ברק שרצה לתת כמעט הכל, צודק, מה הוא קיבל? מלחמת פיגועים, האין זה אמור לגרום לך לגמישות בעמדותייך הפוליטיות?
חזור אל “בין מיליטריזם לפמיניזם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 2 אורחים